03 martie 2009

Gigi Becali tine cu Steaua?

Evident, intrebarea din titlu este una retorica, raspunsul fiind unul binecunoscut, zic eu. Nu, el nu tine cu Steaua, nici macar nu-l intereseaza Steaua, asa cum nu-l intereseaza nici performanta pe plan sportiv, asa cum nu-l intereseaza nici oamenii carora le face case si le doneaza bani numai daca sunt cel putin 3-4 televiziuni langa el.

Pana acum il interesa Steaua pentru ca avea nevoie de capital de imagine. Acum, dupa esecul total din politica, nu prea mai are de ce sa-si doreasca un capital de imagine, drept pentru care si jucaria lui, Steaua, nu mai pare asa pretioasa. Mai ales in conditiile crizei financiare mondiale, ocazie cu care averea lui s-a diminuat mult, ar vinde Steaua, dar, evident, ca orice speculant roman, numai pe un pret mult mai mare decat cel corect, smecheria romaneasca proverbiala verificandu-se si de asta data.

Eu personal nu imi doresc decat sa il vad plecat din Ghencea, precum vor si alti 80-85% din suporterii Stelei. DA, asta e adevarul, 80-85% din suporteri il vor plecat din Ghencea, nu sunt doar cei 20-30 de care spune el ca sunt pusi de dusmanii lui sa strige la fiecare meci al Stelei. Doamne, ce conceptie manelista, dusmanii ii vor raul, dar el e prea mare, prea bogat ca sa fie infrant etc.. :) In alta ordine de idei, conceptia conform careia daca n-ar fi el la Steaua, totul s-ar prabusi, este complet falsa. Intotdeauna s-ar gasi cineva sa bage bani intr-un brand de succes ca al Stelei, al carei capital de imagine nu este exploatat nici pe departe. Si pana la urma prefer pe oricine altcineva, macar vreme de vreo jumatate de an, un an, pot sa sper la ceva, chiar daca voi fi dezamagit din nou.

Cat despre sansele Stelei de sezonul asta, nu mai e nimic de spus. Incredibil este, totusi, cata lume face compromisuri, in primul rand in fata lor, doar pentru niste bani, iar odata ajunsi in alta tabara, sau pur si simplu departe de el, se dau corecti, judeca, analizeaza, critica. As fi tare curios sa-l vad pe Argaseala dat afara din Ghencea, sau ajuns la vreo alta echipa din campionat. Ce-ar fi la gura lui..