03 martie 2009

Fotbal: Atletico Madrid - FC Barcelona

M-am uitat duminica seara la un meci de fotbal, in sfarsit un meci de fotbal, dupa un weekend intreg de meciuri din Liga 1, meciuri care numai de fotbal nu se puteau numi.

In afara de scorul final, pe care poate il cunoasteti, 4-3 pentru Atletico, meciul a fost cu adevarat fascinant, cu rasturnari de scor, dominare cand de o parte cand de cealalta. Pana si raportul final de posesie, 54%-46% pentru Barcelona, a surprins, in conditiile in care in ultimele 5-6 meciuri ale formatiei catalane indiferent de competitie sau de locul de disputare a partidei, procentajul era unul zdrobitor, de peste 70% posesie in favoarea FC Barcelona. 

Apararea Barcelonei apre a fi punctul slab al echipei, in conditiile in care chiar si capitanul Puyol a gresit flagrant la ultimul gol al celor de la Atletico, iar portarul Victor Valdes gafeaza meci de meci mai mult sau mai putin scuzabil.

Cu un Sergio "Kun" Aguerro in mare forma (imaginati-va ce atac ar fi avut Atletico cu Sergio Aguerro si Fernando Torres, pe care l-au cedat la Liverpool), autor a doua goluri si a unui numar record de 7 (sapte!!!) suturi pe spatiul portii Barcelonei dintr-un total de 10 expediate de echipa sa, Atletico a jucat foarte rapid, cu pase scurte si dintr-o bucata, mijlocasii Barcelonei, in special Yaya Toure si Xavi, nemaireusind sa recupereze foarte multe mingi, ca in meciurile anterioare.

De la Barcelona, doar Messi si Henry s-au ridicat la inaltimea asteptarilor (mele cel putin), cu un plus pentru Henry, care in ultima vreme parca chiar si-a revenit, eu nefiind un optimism in ceea ce priveste jocul sau la Barcelona, comparativ cu cel de la Arsenal cu cativa ani in urma. Dar dupa ce a inscris in meciul de Champions League pentru a aduce egalul impotriva celor de la Lyon, iar acum 2 goluri, dintre care primul de mare senzatie, sper ca in continuare sa salveze el atacul catalanilor, in lipsa lui Eto'o, care cel putin in meciul de duminica a fost aproape inexistent, ratand insa o mare ocazie din pozitie 1 contra 1 cu portarul Leo Franco.

Ramane de vazut daca seria neagra a Barcelonei din ultimele 4 partide va fi continuata in aceeasi directie, sau isi vor reveni dupa 2 infrangeri in campionat, mai ales ca rivala Real Madrid sufla in ceafa, la distanta de doar 5 puncte si cu un capital Raul in mare forma (12 goluri in acest sezon).