12 august 2013

Once in a lifetime

Ma simt ca si corespondentii aia de pe front. In sensul ca transmit live, desi nu am nimic de a face cu ce se intampla in jur.
Deci m-am hotarat eu asa sa plec la mare cu autocarul. De fapt a fost si mai rau, am vrut cu trenul, dar m-a sucit un prieten. Nu, n-avea cum sa fie mai rau, deci m-a prostit. Se uitase el pe net si gasise autocar, facea 3 ore pana in Constanta, cu aer conditionat, wc si wifi in interior. As fi zis pe drum, de fapt cred ca asta au vrut sa zica si ei, dar s-au exprimat gresit.
Si ca sa ma fac inteles: aveau wifi, il gaseam in lista, dar nu se putea conecta nimeni la el, era ca femeile frumoase de pe catwalk. Cu diferenta ca la asta nu mergea nici cu bani. Deci am renuntat rapid la ideea de a ne destrabala pe fb.
Wc bineinteles ca era, in chioscul de langa care ne-a pescuit, pe autostrada la benzinaria la care am oprit si, sper eu, undeva la finalul calatoriei. Sper sa prind finalul, adica, ca de wc n-am nevoie. Tot ce-am avut de eliminat am transpirat.
Fiind cu un prieten de aceleasi dimensiuni ca si mine, ne-am dus direct la bancheta din spatele autocarului. Pe motor, adica. Si nu e iarna, aveam noi sa realizam foarte curand. Ce-i drept, taxatorul, care totodata era si hamal si sofer (desi nu le facea in ordinea care trebuie), ne-a anuntat de la inceput ca nu vom avea aer conditionat pana la iesirea pe autostrada, cand al doilea alternator porneste la turatii mari si il incarca pe primul si... e clar, se descurca mai bine ca mine la fizica si la temperaturi inalte. Chiar voiam sa-i propun un ciclu Carnot, sa mai transforme din caldura aia in energie, poate ne si deplasam.
Noroc ca am iesit relativ curand (dupa 4 litri de apa de om) spre autostrada, moment in care a dat drumul la aer conditionat. Cateva momente mai tarziu ne doream sa-l stinga, ca sa mergem mai repede si sa intre aer pe trapa aia de sus, ca aerul ala era fierbinte de conditionat. La un moment dat, eu m-am gandit destul de serios si la ciocanelul ala de la geam. Nu ca sa sparg geamul, ci sa-mi dau in rotule, sa vad daca ma mai afecteaza ceva sau am devenit imun la durere.
Trebuie totusi sa recunosc ca ce-i al lui e-al lui. Ne-a zis ca ajungem la 18.10 – 18.15 si am ajuns la 18.11. Banuiesc ca se grabea sa-i dea jos pe cei care se imputisera deja. Pauza, ca trebuie sa alerg un pic pana in fata sa iau o gura de aer.
Sloganul lor este: confort, calitate, ieftin si rapid. Cam asa mi-as fi dorit si eu sa ma omoare cineva inainte sa ma urc in autocarul asta.
Partea frumoasa e ca nu merg cu el decat pana in Mangalia. De acolo trebuie sa gasesc ceva spre vama. Sper sa fiu la fel de norocos. Oricum, in gara la Constanta am urat cum probabil nu am urat in viata mea, asta pentru ca prietenul meu se dadea jos acolo, deci pentru el calvarul luase sfarsit. Tot acolo am realizat cat de placut e in august, la soare, pe asfaltul incins de puhoiul de lume din fata garii. Pai fata de cum era in autocar, ziceai ca m-am cait si m-au trimis din iad inapoi la aer.
Oricum, sper sa nu fiu asa pacatos in vama, incat sa ma trimita iar. Si daca totusi o sa fiu, o sa aflati, ca va povestesc.

Si mai am un regret: ca mi-am luat un singur tricou de schimb pana duminica. Pe asta il arunc inainte sa intru in vama, ca dupa gazele alea de sist, asta le-ar mai trebui bastinasilor.