31 mai 2013

Pentru voi, muguri noi


Stiu cat de dor va e voua de povestirile mele. Cam la fel de dor cum imi e mie de intamplarile pe baza carora scriu povestirile de care va e voua dor.
Si ca sa intram un pic in anticamera marilor evenimente ce ma/ne asteapta vara asta, sa va povestesc ultima isprava de arme petrecuta, din nefericire, in orasul natal si prezent, adica aici-sa, fix la mine in apartament.
Intr-o frumoasa seara de miercuri aseara, fara sa detinem o explicatie cursiva si bine documentata asupra motivului sau ocaziei, m-am strans impreuna cu doi prieteni sa citim ceva. Pot sa va marturisesc ca am citit ceva in jurul a 1.5 litri pe la 50% asa, light, daca la randu-va stiti sa cititi printre randuri. Sau poate n-ar trebui sa dau din casa.

23 mai 2013

Am cravata mea, sunt pionier!

De fiecare data cand apare un moment de dialog inter-natii, fie el meci de fotbal, alegeri parlamentare (in care, evident, sunt implicate minoritati) sau diverse conflicte locale intre niste tarani distrusi din diverse sate (cazul cu fetita aia cu bentita tricolora) sau chiar niste mizerii bagate de jurnalisti pentru a-si mai vinde scarbele de ziare, lumea sare cu gura si dezbate problema patriotismului si nationalismului. Firesc, foarte multi neterminati vertebral se aprind si fac spume la gura, convinsi ca dreptatea e de partea lor, ca ei sunt romani si patrioti.
In primul rand sa intelegem din start definitia lor, dupa carte:

NAȚIONALÍSM s. n. Doctrină politică bazată pe apărarea (uneori exagerată) a drepturilor și aspirațiilor naționale.
PATRIOTÍSM s. n. Sentiment de dragoste și devotament fată de patrie și de popor, statornicit în decursul istoriei.