10 noiembrie 2009

Haideti la vot!

Haideti la vot in ideea in care haideti duceti-va la vot. Pe mine cu siguranta nu ma prindeti pe acolo, cel putin in contextul in care mincinosii astia chiar sunt atat de stupizi sau de indiferenti incat incearca cu aceleasi povesti vechi de 20 ani de zile sa ne prosteasca.

Treceam azi pe DN1 de la Carrefour Feeria (ce nume... feeric!) spre casa, sau cel putin acolo as fi vrut sa ajung. Si cat mai repede daca se putea. Evident, nu se putea. Construiau minunea de tunel care evident blocase orice incercare a mea de a face stanga pe Vacarescu, sau orice alta strada in cat de cat apropiere. Am reusit sa merg pana la Casa Scanteii ca sa pot sa fac stanga, dar asta presupun ca stiti. In timp ce le luam mortii la verificat cu sarg si le uram pentru vreo 4 generatii de acum incolo sa aiba o stransa legatura cu tunelul ala, mai exact cu pamantul, ce-mi vede ochiu' pe stalpii din stanga drumului? Poze cu un candidat (pot sa-i zic si numele dar e irelevant, sunt toti la fel) care indemna la o revolutie a bunului simt, in timp ce pe stalpii de pe dreapta drumului un altul tinea cu Romania si ne indemna sa-l votam in ideea... nu stiu exact care idee, ca nu zicea mai mult.

Saptamana trecuta eram in Milano. Intr-un context sau altul ma intrebau niste italieni cum e treaba cu politica la noi, cu guvernul, a cazut, n-a cazut, de ce a cazut, cine e la putere, stanga, dreapta, etc. In afara de o clipa de usoara jena ca habar n-aveam sa le spun nimic, jena care a trecut lejer si rapid, am incercat sa le baigui cate ceva, din ceea ce acumulasem din zile in sir de citit gsp.ro. Evident, dupa vreo 2 fraze i-a bufnit rasul, si nu sunt sigur ca din cauza talentului meu de orator, cat a situatiei depictate in sine. Am incercat sa indrept discutia in directia lui Berlusconi, ca sa am si eu, la randu-mi, despre ce rade. Si da, am avut.

Anyway, avand in vedere ca despre cei mai multi dintre politicienii romani stiu din surse cat de cat sigure (prieteni de-ai mei care s-au lovit de situatiile respective) cam cat de mult fura si cam cat de tigani sunt, la modul pe fata si foarte direct, ideea de a merge la vot sa aleg pe vreunul dintre ei, fie si pe politica (ce cuvant de cacat, cel putin in ro) raului mai mic, imi repugna in asa hal incat singurul indemn ce vine dinauntru e sa merg la scrutinul ala cu reducerea numarului de camere ale parlamentului de la 2 la 1, respectiv de la 471 la 300 parlamentari (daca asa o fi, ca tot pe stalpi am vazut-o). Mai mult decat atat, daca s-ar efectua un scrutin popular cu privire la lipsa parlamentului in totalitatea sa, as face coada de la 6 dimineata sa votez. Nu de alta, dar sunt convins ca chiar ar fi cozi la asa ceva. Evident, nici lipsa unui presedinte nu m-ar lasa indiferent, as vota si pentru asa ceva.

Apropo, ce parere aveti, as putea sa scriu aici ceea ce stiu/am auzit din surse cat de cat credibile despre unii politicieni? Sau e atat de public blogul asta incat m-ar lega astia?

Chestia asta imi aduce aminte de altceva: intr-unul din desele si intensele drumuri spre vama veche, intotdeauna si inevitabil ajungeam prin celebra localitate Mircea cel batran (una dintre ele, inventivitatea poporului roman a dat rateuri, sunt cel putin 5 sate cu numele asta). De fiecare data cand le traversam cetatea ma intrebam cam cum ar fi sa ma fi nascut acolo, in special in cele 2 blocuri arse la propriu, negre si cazute de la intrarea in localitate, in fata carora scria falnic: Bine ati venit in comuna Mircea cel Batran! Mai mult decat atat, uitandu-ma la compatriotii de pe marginea drumului care priveau masinile cum trec cu o expresie la fel de tampa cam ca precum a curcii facing un motostivuitor, imi dadeam seama ca baietii aia nu se joaca, chiar vor vota, ba chiar au aceeasi putere de vot ca si mine. Ei bine, in momentele alea ma cuprindea o deznadejde, care, evident, dadea rapid intr-o relaxare pe masura ce ma apropiam de VV.

Mergeti la vot!