24 octombrie 2009

Take me back to the stars...


Ce preferati? Minciuna din romania, sau viata adevarata? Unii dintre voi sper ca ati cunoscut si alternativele... Ce alegeti? Romania? Poporul asta de cacat? Mergem in Turcia si strigam: "Muie Hagi!" iar turcii ne replica cu "I love you, Hagi!" Sau viata reala, cu tot ce poate aduce ea, bun sau rau, din orice alt colt al lumii? Preferati sa alegeti intre un trai spectaculos intre jegosi sau o viata decenta intre oameni la fel de decenti ca voi, dar in al carora context sa nu mai puteti iesi in evidenta decat prin valoare, pe care o sau nu o aveti? Preferati  un Audi cu geamuri fumurii la mamaia, sau un plimbat cu bicicleta pana in cel mai apropiat sat din Elvetia?

Ascult Bolero. La munte, singur, la rasarit...  Care si mai ales unde e libertatea?

09 octombrie 2009

Care pe care?

Hmm, stiu ca o sa ma cam urati pentru subiectul asta, cel putin o parte dintre voi, dar chiar trebuia sa deschid discutia.

Din toate timpurile, s-a plecat pe ideea ca femeile trebuie cucerite, convinse, atrase, vrajite. De ce asta? De ce trebuie sa fie ELE cele cucerite si nu noi, de exemplu? De ce sexul trebuie privit ca o placere exclusiv masculina? De ce daca un barbat vrea sa fute o femeie, neaparat trebuie sa se lege cu trandafiri, cu cadouri, cu BMW etc? De ce nu invers? In definitiv sunt doar vreo 60 milioane mai multi barbati pe lume decat femei, la o populatie de 6 miliarde, deci nu cred ca ar fi asa bataie pe ele, zic. Plus ca barbatii se duc mai repede, mai un razboi, mai un accident de munca. Plus, life expectancy difera si ea, astfel incat, mai devreme sau mai tarziu o sa ramaneti singure, cica:


Women almost always have higher life expectancies than men. Currently, the worldwide life expectancy for all people is 64.3 years but for males it's 62.7 years and for females life expectancy is 66 years, a difference of more than three years. The sex difference ranges from four to six years in North America and Europe to more than 13 years between men and women in Russia.


Mai mult decat atat, in Romania sunt mai multe femei decat barbati. Mai ales avand in vedere ce se zice, ca la femeie conteaza mult si frumusetea fizica, pe cand barbatul trebuie sa fie un pic mai frumos ca dracu.

Intotdeauna am incercat sa privesc situatia asta la modul normal, sau cel putin normal pentru mine, dupa cum percep eu situatia. Si anume ca treaba e la modul egal, dorinta exista si la noi si la voi, sau nu exista, fiecare are drept de veto, la fel cum fiecare are drept de a-si dori, iar celalalt nu trebuie sa priveasca situatia asta la alt mod. Nu, o femeie care fute foarte multi barbati (bine, nu pe bani) nu e curva. Asa cum un barbat care fute multe femei nu e smecher. E doar... vrea sa fute.
E clar ca sexul e foarte important in societate, in viata de zi cu zi a oamenilor, chiar si a popoarelor, in politica etc. E clar ca aia mai reusiti din punct de vedere fizic sunt avantajati in situatiile astea, pentru ca pana la urma treaba asta cu sexul este intr-o mare masura de ordin fizic. Dar mi se pare total pervers, perfid, nedrept sa consideri ca femeile sunt alea care ne dau noua cu lingurita daca si cand vor ele, ba chiar ca ne fac o favoare ca ne lasa acolo, pe taramul lor. Din pacate cam asa este perceputa situatia, cel putin asa o vad eu. Astept contraargumente eventual.

Adica pana la urma de ce perceptia la prima vedere a unei femei foarte bune, de exemplu, este ca noi toti suntem disperati s-o futem si trebuie sa trecem 1000 teste ca sa ajungem acolo (nu ca n-am fi :))? Iar ea e printesa care selecteaza candidatii pentru ca la final, eventual, sa aleaga unu cu care sa faca o treaba care-i produce cel putin la fel de multa placere precum si masculului. Si nu vreau aici sa intru in detalii tehnice gen orgasmul feminin vs. cel masculin.. Daca esti acolo, inseamna ca-ti place oricum.

De ce daca unui barbat ii place o femeie trebuie sa se duca sa vorbeasca, sa fac niste tumbe (fizice sau intelectuale), sa para funny, inteligent, gentil, atragator, atent, cu potential de dezvoltare, tandru, iubitor de parcuri, natura si telenovele sau mai stiu eu ce, iar cand o femeie place un barbat tot ce incearca in sensul asta este sa il priveasca si sa-i zambeasca eventual? De ce si daca i-ar veni sa sara pe el si sa-l fute sa-l indoaie, pentru ca "nu se cade", trebuie doar sa stea intr-un colt si sa zambeasca, eventual sa dezveleasca o parte din trup mai mult sau mai putin accidental?

De ce femeile nu invita barbatii la dans?

De ce imediat dupa casatorie femeia se schimba complet, de parca e un joc de strategie, iar pentru ea s-a terminat jocul, ultimul nivel si a castigat toata harta, a rapus armata inamica, a castigat toate cetatile, MISSION ACCOMPLISHED? De ce dupa divort redescopera coaforul, cura de slabire, cluburile, viata? Damn, i fuckin' hate that!

Evident, nu veniti cu exemple de situatii particulare care nu sunt asa, eu vorbesc aici de perceptia generala, nu de cazurile particulare cand poate fi si altfel.


01 octombrie 2009

Noroc bun!

Mi-a mai dat mie prin cap acum sa vorbim despre noroc... noroc, bulan, nesimtire, bagat mana-n cacat, genul ala...
Si intrebarea initiala care se pune este: credeti in noroc, sau doar in coincidente? Si chiar mi-as dori sa nu va dati in citate si filozofii ale altora.. Doar ce credeti, sau ce stiti, toate prin prisma experientelor personale. Faceti abstractie de cartile alea multe pe care le-ati citit si care v-au bagat diverse chestii in cap.
Si ca intotdeauna, sa-ncep prin a emite propria parere, cu rugamintea de a nu va lasa influentati de ea in nicio directie.
Parerea mea e ca nu exista noroc, sau daca exista, este doar o chestie punctuala, de moment. Parerea mea e ca in viata oamenilor, "cantitatea" de noroc e relativ egala, dar se manifesta pe diferite planuri. Un om care are mereu noroc la bani, la zaruri, in general la lucruri in viata, dar apoi se accidenteaza si-si rateaza o cariera in sport, unde, culmea, era si extrem de talentat, este norocos sau nu? Un om care este extrem de norocos la bani, la jocuri, castiga mereu tot ceea ce are legatura cu conceptul clasic de noroc, dar se accidenteaza la coloana vertebrala incat toata viata nu are voie sa faca sport in diferite variante si trebuie sa faca tratament este norocos sau nu? Un om care ajunge la o varsta relativ frageda sa lucreze undeva foarte bine, interesant, la un nivel cel putin decent, sa vada toata lumea, sa experimenteze, dar dupa cativa ani sa ajunga cam de unde a plecat, cel putin ca nivel material, e norocos sau nu? Hmm, ce exemple sa mai dau? De fapt intrebarea care se pune este daca stiti pe cineva care este si a fost norocos in toate imprejurarile, in toate contextele, si mai mult decat atat, daca aveti increderea ca asa va fi pana la sfarsitul vietii (evident, cu mentiunea ca sfarsitul va veni undeva in viitorul departat)?
De asemenea nu pot sa inteleg optimismul asta in mizerie, pur romanesc, de genul: unu are un accident, mai are un pic si moare, isi pierde o mana, un picior, e alimentat din tuburi, dar romanul vede norocul in situatie ca n-a murit de tot, sau asa ceva... Ati observat ca intr-o situatie de genul asta intotdeauna discutia cu doctorul incepe prin: mare noroc a avut ca a scapat... Se pare ca tot ce nu e moarte directa e mare noroc. Cred ca si moartea, daca intervine rapid, tot un noroc e.. De fapt noroc e tot ceea ce ni se intampla cand inca ne putem imagina ceva mai rau. Nu-i asa?
Revenind, cred ca norocul este partea aia din intamplarile vietii care ne convine noua cand nu am facut mai nimic ca sa meritam asa ceva. Iar unii care s-au prins de treaba asta o speculeaza cu relaxare, evident, pe urma unora care n-au inteles-o. Daca am intelege cu totii treaba asta (asta presupunand ca teoria mea e corecta), cine ar mai juca la loto, stiind ca daca trag lozul cel mare vine logic si implacabil ca pe alta parte pierd cam la fel de mult? Hmm, uite ca m-am confuzat acum, nu mai stiu ce sa cred.. Si daca nu joaca, n-o sa li se mai intample sa piarda pe alta parte? Hmm, credeti in destin, soarta etc? :)) hai c-am dat-o in alte alea...
Sa v-aud!